top of page
Yazarın fotoğrafıElif Karamehmet

Dekorasyonun En Keyifli Hali



Yatırım ve gayrimenkul seçimlerini bahçeli evlerden yana kullananlar topraktan ve açık havadan fazla uzaklaşmadan zaman geçirebilme şansına sahipler. Mutlu bir evin en keyifli alanı hiç şüphesiz bahçelerdir; kalabalık aile sofraları, arkadaşlarla keyif kahvesi mola yeri, çocukların özgürce oynayabileceği yeşil alan. Bu yeşil alanlarımız bu kadar mutlu anımıza yer sahipliği yaparken biz de onu ihmal etmeden, pek çok farklı dekorasyon önerisinden yararlanarak; hazır evde olduğumuz bu vakitlerde bahçemize yeni bir nefes kazandırabiliriz. Oldukça pratik dekorasyon fikirleriyle her mevsim keyfini çıkarabileceğiniz, hayallerinizi süsleyen bahçeye sahip olmanız mümkün. Bunu başarmak için ihtiyacınız olan şeyler ise yalnızca biraz zaman, yaratıcılık ve el becerisi.


Renkli Bir Dokunuş


Bahçe dekorasyon fikirleri konulu yazımızın ilk maddesini bahçenizi renklendirerek neşeli bir hava katacak olan renkli saksılar oluşturuyor. Yaşayan bir bahçenin olmazsa olmazı olan çiçeklerinizi her biri rengarenk saksıların içerisine yerleştirmeye ne dersiniz? Üstelik sadece eski bir saksıya, fırçaya ve renkli boyalara ihtiyacınız olacak.

Sonrasında saksılarınızı isterseniz bir bütün olarak birbirinden farklı renklere boyayabilir isterseniz de farklı boyalar ile aynı saksının üzerinde farklı tasarımlar oluşturabilirsiniz. Bu kısmı tamamen sizin yaratıcılığınıza bırakıyoruz.

Eğer saksıların üzerinde farklı desenler oluşturacaksınız daha kolay uygulama yapabilmek ve başarılı bir sonuç alabilmek için boyayacağınız yerleri maskeleme bandı ile işaretleyebilirsiniz. Tarzınızı yansıtan çiçek saksıları eminiz ki bahçenize yepyeni bir soluk getirecek.

Eğer bahçe çitleriniz son derece solgun görünüyorsa birkaç fırça darbesiyle onlara bambaşka bir görünüm kazandırmaya ne dersiniz? Bunun için ilk yapmanız gereken standart kahverengi çitlerinizin yerine bahçenize sıcaklık katacak daha keyifli bir renk seçmek. Renk seçiminizi turuncu, kırmızı, mor gibi dikkat çekici renklerden yana kullanabileceğiniz gibi yeşil, pembe gibi pastel tonları da tercih edebilirsiniz. Daha başarılı bir sonuç elde etmek için ahşap boya kullanmanızı öneririz.


İşlevsel ama Şık Tasarım


Artık kullanmadığınız şifonyerinizin çekmeceleri ile çok şık bir bahçe sehpası oluşturabilirsiniz. Dilediğiniz renk ve desenlerde boyadığınız çekmeceleri üst üste yerleştirdikten sonra son olarak üzerini çekmecelerle aynı genişlikte bir tahta parçası ekleyin. Daha sağlam olmasını isterseniz çekmeceleri ve en üstteki tahtayı birkaç çivi veya matkap yardımıyla birleştirebilirsiniz. Yapım aşamasında çok eğleneceğiniz bu dekoratif ürün bahçenize çok yakışmanın yanı sıra işlevsel bir kullanım da sağlayacak.


Bahçenize apayrı bir hava katacak bir diğer dekorasyon fikrimiz ise led ışıklarla bir oluşturulmuş bir lamba. Bunun için evinizde bulunduğunu tahmin ettiğimiz bir kavanozu kullanabileceğiniz gibi farklı şekillerdeki cam şişelerden de yararlanabilirsiniz.

Özellikle akşamları kavanozun içerisine eklediğiniz led ışıkları yaktığınızda bahçenizde oluşan ambiyansa siz de şaşıracaksınız. Daha etkili bir görünüm için farklı boyutlarda birkaç tane kavanozu bir arada kullanabilirsiniz. Sonrasında hazırladığınız lambaları bahçenizin en dikkat çeken köşesine yerleştirebilirsiniz.


Keyif Alanınızı Paylaşın


Artık kullanmadığınız ama atmaya da kıyamadığınız kahve fincanınızla kuşların karnını doyurabileceğiniz bir alan oluşturabilirsiniz. Bunun için ilk olarak fincanı kulp kısmı yukarıda kalacak biçimde yatay olarak fincan altlığının üzerine kuvvetli bir yapıştırıcı ile yapıştırın. Bunun için silikondan faydalanabilirsiniz.

Sonrasında fincanın kulp bölümünü kalın bir iple bağlayın. Kesmeden önce ipi, hazırladığınız yemliği ağacın dallarına asacak şekilde ayarlayın. Ardından fincanı bahçenizdeki ağaçlardan birinin dalına asın ve içerisine biraz yem koyun. Böylece kuşlar bahçenizi ziyaret ettiğinde karınlarını da doyurmuş olacaklar.


Eğer sizde bahçeli ev hayat fikrine yakınsanız, fırsatlarla dolu Kutlu projelerini inceleyebilir, cazip fiyat tekliflerimizden yararlanabilirsiniz.



10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page