top of page
Yazarın fotoğrafıElif Karamehmet

Ev Güzelliğinden Önce Can Güvenliği




Deprem kuşağında yaşayanlar olarak dikkat etmemiz gereken hayati bir konuyu hep atlıyoruz. Manzaralı evler yada merkezi konumda evler gibi pek çok özelliği ayrı ayrı arattığımız evlerimizin depreme dayanıklılığıyla hiç ilgilenmiyoruz. Sürekli deprem hattında olan ülkemizin yapı güvenliği konusunda son dönemki hassas faaliyetleri yanında tüketiciler olarak satılık daire ilanlarında ilk araştırmamız gereken evimizin ne kadar sağlam olduğu konusu olmalı. Peki bunu nasıl yapacağız?


Adım Adım Güvenlik


Evimiz ister boğaz manzaralı ev ister müstakil Bahçeli ev olsun öncelikle aşağıdaki adımları takip etmeliyiz.


1- Binanın Bodrum Katı

Eğer rutubetliyse, binanın su yalıtımı iyi yapılmamış demektir. Yalıtımı iyi yapılmamış binaların taşıyıcı sistemlerinin paslanması, büyük şiddetli bir deprem sırasında yapının hasar görmesine neden olmaktadır.

2-İnşaat sırasında, hazır beton teknolojisi ile üretilen binaları tercih edin. Deprem bölgelerinde inşa edilen binalarda C20 ''den düşük dayanımlı betonla üreilmiş binaları tercih etmeyin.


3-Kolon ve perde uygulamalarının doğru yöntemlerle gerçekleştirildiğini öğrenin. Teknik özellikleri öğrenebilmek adına daire satın almak istediğiniz binayı mühendislerine inceletebilirsiniz.

4-Zeminin etüd raporunu incelemeyi unutmayın. Yine unutmamak gerekir ki her bina her zemine uygulanamaz. Doğru zemine uygulanan doğru bina depreme karşı dayanıklıdır.


Son dönem deprem yönetmeliklerine uygun binaları tercih etmeniz güvenliğiniz açısından hayati önem taşır. Satılık daire alacağınız firmanın güven veren, referansı olan ve uzun yıllardır profesyonel olarak bu işi yapan bir firma olmasına dikkat etmeniz gerekir.


Son dönem deprem mevzuatların uygun daire planlarımızı görmek için projeler sayfamızı ziyaret edin.

33 görüntüleme0 yorum

Comentários


bottom of page